Begeleiders

 

Els Spil Els Spil
Naast een schat aan levenservaring met verschillende verliezen, waaronder het verlies van haar levenspartner, heeft Els diverse opleidingen en trainingen gevolgd waaronder: HBOJeugdwerk, 2-jarige Post HBO opleiding tot rouw- en verliestherapeut aan de HGU in Utrecht, Trancedente Meditatie, stembevrijding, mindfulness, yoga en Connective Tissue Therapy massage. Naast intensief begeleiden van mensen tijdens een retraite is zij begonnen met het opzetten van haar eigen praktijk in rouw- en verliesbegeleiding de Rouwwerkplaats, in Enkhuizen. (zie website:  De Rouwwerkplaats ) Ook  zet zij haar kundigheid en (levens)ervaring in voor Steunpunt De Wering als rouwbegeleidster. Ze heeft een holistische visie en geeft vanuit die visie, op verzoek, ook massages tijdens de retraite. Els is van nature creatief en positief ingesteld, ze kan goed luisteren en vindt het fijn om mensen te kunnen ondersteunen in hun rouwproces.
Maartje Hazebroek
Verschillende verliezen binnen haar familie hebben Maartje ertoe bewogen om naast haar huidige werk mensen te helpen die met rouw en verlies te maken hebben. Intermenselijk contact, (omgaan met) emoties en individuele coping hadden tijdens haar studie, organisatiewetenschappen met sociale psychologie als specialisatie, reeds haar interesse. In 2013 is Maartje zich gaan specialiseren in verlies en rouw. Inmiddels is ze meer dan tien jaar als vrijwilliger verbonden aan een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg en heeft ze mensen geholpen die met een verliessituatie te maken hebben (gehad). Maartje heeft zich gedurende 5 jaar intensief emotioneel lichaamswerk gedaan (Diamond Approach). Dit gebruikt ze vaak in haar begeleiding. Maartje gaat uit van de individuele kracht van mensen, zij hanteert een coachende begeleidingsstijl.
 Maartje klein

De opleiding tot Rouw- en Verliestherapeut die Maartje en Els hebben gevolgd is geaccrediteerd door en heeft een kwaliteitskeurmerk van de koepelorganisatie KTNO.

Maartje en Els zullen al hun kwaliteiten inzetten om jou te ondersteunen in je proces om jou te helpen een hele fijne en bijzondere retraite te beleven.