Rouwretraite

In een mooie rustige en natuurlijke omgeving, waar de dagelijkse beslommeringen ver weg zijn, waar gezorgd is voor een fijn bed en heerlijke maaltijden, daar ontstaat ruimte. Ruimte voor jou. Voor de 5-daagse retraite verblijf je in een werkelijk prachtige lokatie in Olst, zeer verzorgd. Warm en sfeervol ingericht. Je krijgt een eigen kamer met eigen sanitair (douche en toilet) . Een rouwretraite geeft je de mogelijkheid om door middel van liefdevolle aandacht stappen te zetten in je rouwproces en helpt je jouw individuele kracht te (her)vinden. De kracht die nodig is om verder te komen in dit proces en met jouw leven. We organiseren zowel twee-daagse workshops als 5-daagse retraites. We werken in een kleine en intieme setting zodat er veel individuele aandacht kan zijn.

5-daagse retraite in Olst (Overijssel):
De 5-daagse retraite vindt onderdak in Hoeve Wetermans in Olst. Zie www.hoevewetermans.nl   De hoeve ligt in Salland aan het Hanzebos. Je krijgt als deelnemer een heerlijke eigen kamer met sanitair (eigentijds en nieuw). De boerderij is sfeervol ingericht.
Onder professionele begeleiding van Maartje en Els vinden er zowel individuele gesprekken als groepsgesprekken plaats. De groepsgesprekken helpen bij (h)erkenning van de moeilijke periode waar je in zit of doorheen bent gegaan. De verhalen van anderen kunnen hel(p)end zijn voor jou en van betekenis zijn voor een ander. We maken gebruik van verschillende technieken zodat er een duidelijke struktuur en kader is. Zo gaan we o.a werken met een autobiografische schrijfopdracht, beeldend werken, onderzoeken en ontdekken van en via jouw eigen thema’s. Symbolen spelen een rol. We doen ontspanningsoefeningen,geleide meditaties, gaan naar buiten. We maken gebruik van symbolen, rituelen en de natuur om ons heen, om je te helpen stappen te zetten in je proces en weer in verbinding te komen met je eigen kracht. Uniek aan onze retraite is de mogelijkheid tot het krijgen van een massage (Connective Tissue Therapy), die je kan helpen bij het loslaten of laten stromen van vastzittende emoties.

In de individuele gesprekken kunnen we je persoonlijke verliessituatie verder uitdiepen. Samen met de begeleiders ga je op zoek naar wat je verder kan helpen.

Verder is er voldoende ruimte om zelf in te vullen zodat je alles wat je is aangereikt daadwerkelijk bewust kunt worden en kunt laten bezinken, even tijd voor jezelf te nemen. De omgeving nodigt uit om te wandelen of te fietsen.

Tijdens de retraite zijn wij, Maartje en Els, te allen tijde op de locatie aanwezig voor jou.

5-daagse retraite in Sequeux in Frankrijk
We organiseren ook retraites op een prachtige locatie in het Franse Serqueux. Dit ligt in Noordoost Frankrijk, 6 uur rijden vanaf Utrecht. De locatie is ookferme-homepage4 eenvoudig met de trein te bereiken. Ferme de la Rochelle ligt in een stille vallei in het gebied de Haute Marne en zal voor vijf dagen een rustige en mooie locatie zijn om aandacht te geven aan je rouw. Door middel van gesprekken en creatieve en meditatieve methoden helpen wij jou om weer verbinding te maken met de kracht in jezelf. Even weg van alles om terug bij jezelf te komen. Je rouw gaat niet op vakantie, die neem je mee, waar je ook gaat. Op deze plek kan ontspanning en verzorging samengaan met aandacht geven aan je rouw. We hebben een mooi programma waarbij er een evenwicht is tussen aktiviteiten en vrije tijd. Voor meer info over de lokatie,volg deze link : Ferme de la Rochelle

2-daagse retraite ‘Rouwverlichting’ 

Tijdens deze retraite verblijven we op een hele knusse b&b lokatie in Eenigenburg. Een klein, landelijk gelegen en rustiek dorpje 6 km vanaf de kust in Noordholland. De begeleiding wordt gegeven door Els en wordt georganiseerd voor 2 deelnemers per keer.  Tijdens deze 2-daagse krijg je hulp om verbinding te maken met jezelf en je gevoel. Hoe zorg je dat alles weer gaat stromen? Hoe zorg je voor ruimte en licht in jezelf in deze tijd van rouw? Els brengt je in contact met je lijf en alles wat daarbinnen ‘is’ en ‘wil zijn’. Geef je maar over.
Hier is eventjes alle ruimte en aandacht voor jou.    tweedaagse rouwretraite
Op dag 1 arriveer je tussen 9.30 –10.00 uur.  De tweedaagse eindigt de volgende dag tussen 16.00 en 17.00 uur.
In deze twee dagen zul je een hele reis maken. Een reis in jezelf.  Els gaat je helpen weer grip op je leven met rouw te krijgen. Je gaat niet alleen praten maar komt ook in beweging, we gaan naar buiten, je maakt contact met je lichaam met je adem. We doen wat lichte yoga oefeningen, geleide meditatie. Je gaat aan de slag met verschillende technieken om in contact te komen met jezelf. Zoals zintuiglijk schrijven, wat je kan brengen bij gebieden in jou die eerst onbereikbaar waren. Het is best intensief maar er is ook ruimte om te ontspannen en te genieten en het gaat je zeker heel veel brengen. Je gaat lichter naar huis. Datum van deze retraites worden meestal in overleg met de geïnteresseerden bepaald.

Nazorg

Bij de 5-daagse retraite hoort ook een stukje nazorg. Twee tot vier weken na de retraite nemen we contact met je op en bespreken we met je  hoe je je voelt en hoe het is gegaan na thuiskomst. Het is ook mogelijk de nazorg af te stemmen op jouw individuele wensen.

Voor data en prijzen zie: Agenda

#rouwvakantie #rouwbegeleiding #verlies #ondersteuning bij rouw