Begeleiders

Els Spil Els Spil
Naast een schat aan levenservaring met verschillende verliezen, waaronder het verlies van haar levenspartner, heeft Els diverse opleidingen en trainingen gevolgd waaronder: HBOJeugdwerk, 2-jarige Post HBO opleiding tot rouw- en verliestherapeut aan de HGU in Utrecht, Trancedente Meditatie, stembevrijding, opstellingswerk, focus training, mindfulness, yoga en Connective Tissue Therapy massage. In haar begeleiding zet ze deze disciplines in daar waar het past.  Naast intensief begeleiden van mensen tijdens een retraite is zij begonnen met het opzetten van haar eigen praktijk in rouw- en verliesbegeleiding de Rouwwerkplaats, in Enkhuizen. (zie website:  De Rouwwerkplaats ) Ook  zet zij haar kundigheid en (levens)ervaring in voor Steunpunt De Wering als rouwbegeleidster. Ze heeft een holistische visie en geeft vanuit die visie, op verzoek, ook massages tijdens de retraite. Els is van nature creatief en positief ingesteld, is empathisch, kan goed luisteren en vindt het fijn om mensen te kunnen ondersteunen in hun rouwproces.
Maartje Hazebroek
Maartje Hazebroek studeerde organisatiewetenschappen met sociale psychologie als specialisatie. In het jaar dat ze afstudeerde (2006) verloor ze totaal onverwacht haar vader aan zelfdoding. In haar beleving heeft onverwerkte rouw een groot aandeel in zijn keuze gehad. Na de dood van haar vader is zij zich gaan verdiepen in rouw, rouw na zelfdoding en onverwerkte rouw. Ze studeerde rouw- en verliesbegeleiding aan de HGU in Utrecht. Daarnaast heeft Maartje zich vijf jaar lang intensief met emotioneel lichaamswerk bezig gehouden. Ze gebruikt deze vaardigheden om samen met deelnemers de weg in het Land van Rouw te vinden. “Ieder mens heeft een enorme bron van ‘eigenwijsheid’ in zichzelf, het (her)kennen hiervan, kan het leven eenvoudiger maken,” aldus Maartje. Maartje woont sinds 2017 met haar gezin in Frankrijk. Hier behaalde ze een certificaat ‘Californisch masseren’, een massagetechniek van vederlichte aanrakingen waarbij ‘eenheid met het lichaam’ centraal staat.
 Maartje klein

De opleiding tot Rouw- en Verliestherapeut die Maartje en Els hebben gevolgd is geaccrediteerd door en heeft een kwaliteitskeurmerk van de koepelorganisatie KTNO.

Maartje en Els zullen al hun kwaliteiten inzetten om jou te ondersteunen in je proces om jou te helpen een hele fijne en bijzondere retraite te beleven.