Begeleiders

Els Spil Els Spil (1960) Naast een schat aan levenservaring met verschillende verliezen, waaronder het verlies van haar levenspartner in 2009, heeft Els diverse opleidingen en trainingen gevolgd waaronder: HBOJeugdwerk, 2-jarige Post HBO opleiding tot rouw- en verliestherapeut aan de HGU in Utrecht, Trancedente Meditatie, stembevrijding, opstellingswerk, focus training, mindfulness, emotioneel lichaamswerk, yoga en Connective Tissue Therapy massage. In 2020 heeft ze de opleiding Psychosociale Basiskennis afgerond. 2020/2021 wordt een jaar van verdieping in trauma en trauma coaching. Ze volgt hiertoe een post hbo opleiding aan het Atma Instituut. Het lichaamsgericht werken neem een steeds grotere plaats in in haar begeleiding en verder zet zij de verschillende disciplines in daar waar het past.  Naast intensief begeleiden van mensen tijdens een retraite heeft zij haar eigen praktijk in rouw- en verliesbegeleiding de Rouwwerkplaats, in Enkhuizen. (zie website: De Rouwwerkplaats )  Els is van nature creatief en positief ingesteld, is empathisch, kan goed luisteren en vindt het fijn om mensen te kunnen ondersteunen en begeleiden in hun rouwproces.
Maartje Hazebroek
Maartje Hazebroek studeerde organisatiewetenschappen met sociale psychologie als specialisatie. In het jaar dat ze afstudeerde (2006) verloor ze totaal onverwacht haar vader aan zelfdoding. In haar beleving heeft onverwerkte rouw een groot aandeel in zijn keuze gehad. Na de dood van haar vader is zij zich gaan verdiepen in rouw, rouw na zelfdoding en onverwerkte rouw. Ze studeerde rouw- en verliesbegeleiding aan de HGU in Utrecht. Daarnaast heeft Maartje zich vijf jaar lang intensief met emotioneel lichaamswerk bezig gehouden. Ze gebruikt deze vaardigheden om samen met deelnemers de weg in het Land van Rouw te vinden. “Ieder mens heeft een enorme bron van ‘eigenwijsheid’ in zichzelf, het (her)kennen hiervan, kan het leven eenvoudiger maken,” aldus Maartje. Maartje woont sinds 2017 met haar gezin in Frankrijk. Hier behaalde ze een certificaat ‘Californisch masseren’, een holistische massagetechniek van lichte aanrakingen waarbij ‘eenheid tussen hoofd en lichaam’ centraal staat.
 Maartje klein

De opleiding tot Rouw- en Verliestherapeut die Maartje en Els hebben gevolgd is geaccrediteerd door en heeft een kwaliteitskeurmerk van de koepelorganisatie KTNO.

Maartje en Els zullen al hun kwaliteiten inzetten om jou te ondersteunen in je proces om jou te helpen een hele fijne en bijzondere retraite te beleven.