Rouw

Van heel dichtbij ben je iemand verloren. Jouw wereld is voorgoed veranderd. Je weet soms niet meer hoe je verder wilt gaan. Het grote verlies heeft heel veel, wat ooit veilig en vertrouwd was, op losse schroeven gezet. Gevoelens van onzekerheid en angst kunnen een rol gaan spelen, je kunt je niet meer goed concentreren. Het lijkt ook wel alsof je oude leven niet meer past, je lijkt jezelf (deels) kwijt te zijn geraakt.

Het omgaan met de pijn en het gemis kost heel veel energie en tijd. Als je jezelf die tijd niet gunt, of de gevoelens niet durft of wilt toelaten, stop je je gevoelens soms diep weg. Het lijkt teveel.  Er kunnen ook lichamelijke klachten ontstaan. Onopgeloste zaken of schuldgevoelens kunnen een rol gaan spelen, soms nog jaren na het verlies. Zingevingsvragen dienen zich aan of vragen rondom je identiteit.

Jouw binding met je dierbare was een unieke verbinding. De verlies ervaring is uniek. De (sociale) wereld waarin jij je beweegt is uniek. Jij bent uniek. En vanzelfsprekend is dus ook jouw rouwproces een uniek proces. Je kunt niet uit een boekje halen hoe je moet rouwen. De wijsheid die je nodig hebt om stappen te zetten, die zit in jou. Jij hebt zelf de sleutel. Door alles wat we hierboven hebben geschreven, is het soms lastig om in deze periode die binding met je eigen wijsheid te maken. Dat is normaal. In een retraite kunnen we je daarbij helpen.

Voor nadere informatie of deelname: vul onderstaand contactformulier in; wij bieden je tevens de mogelijkheid tot een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.  Voel je vrij om een vrijblijvend gesprek te plannen!

Voor nadere informatie of deelname: vul onderstaand contactformulier in; wij bieden je tevens de mogelijkheid tot een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.  Voel je vrij om een vrijblijvend gesprek te plannen! Wil je ook je telefoonnummer vermelden? dan kunnen wij jou bellen.