Rouwretraite

Vijfdaagse rouwretraites: algemeen
Een rouwretraite geeft je de mogelijkheid om door middel van liefdevolle aandacht stappen te zetten in je rouwproces. Een retraite helpt je verbinding te maken met je eigen wijsheid en zo je individuele kracht te (her)vinden. De wijsheid en de kracht die nodig zijn om verder te komen in dit proces en met jouw leven. We werken in een kleine en intieme setting zodat er veel individuele aandacht kan zijn. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.

De retraites vinden plaats op  een mooie rustige plek in de natuur. Zowel in Nederland als in Frankrijk bevind je je samen met ons in een sfeervolle hoeve, die is omgebouwd naar plek van bezinning en ontmoeting. Oud ontmoet nieuw, nieuw ontmoet oud, in respect voor alles wat ‘is’. De bedding die onze retraiteplekken bieden, het volledig verzorgde verblijf en liefdevolle begeleiding, maken dat je kunt landen, vertragen en ont-dekken. Je bent even ver weg van je  dagelijkse beslommeringen en er ontstaat ruimte. Ruimte voor wat gezien wil worden. Ruimte voor jou.

Wat krijg je in een rouwretraite:

  • Uitgebreid intakegesprek
  • Deelname aan het vijfdaagse groepsprogramma
  • Individuele sessie(s)*, waarvan indien gewenst 1 massage
  • Vegetarisch en biologische maaltijden, bereid door een professionele kokkin
  • Koffie, thee, vruchtensappen, fruit en tussendoortjes
  • Comfortabele eigen kamer met eigen sanitair
  • Nazorg

* de retraite in Nederland heeft twee individuele sessies, de Franrkijkretraite heeft er één

Begeleiding en werkvormen
Onder professionele begeleiding van Maartje en Els vinden er zowel individuele sessies als groepssessies plaats. In de retraites werken we veel met stilte. Dit is voor veel mensen even wennen, maar wordt later meestal als weldadig gezien. We doen ontspanningsoefeningen en meditaties en maken verbinding met de natuur en de symboliek daarvan. We gaan schrijfopdrachten doen en beeldend werken, om onbewuste delen in onszelf aan te spreken. Gedurende de week doen we veel emotioneel lichaamswerk om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Zo ont-dek je je eigen wijsheid. Alleen jij weet namelijk wat een volgende stap voor jou zou kunnen zijn. Gedurende de week brengen we jou in contact met deze eigen wijsheid.

Groepssessies
De groepssessies zijn zo ingericht dat ze stimulerend zijn voor jouw individuele proces. De groep fungeert als een bedding voor wat zich bij jou aandient. Werken in groepen helpt jou in erkenning geven aan dat wat er in jou gezien wil worden. Ook kunnen andere deelnemers dienen als spiegel. Belangrijker misschien nog dan dat, is dat de andere deelnemers getuigen zijn van jouw proces en de stappen die jij maakt. Zij scheppen ruimte en aandacht voor je verhaal en zijn aanwezig. Deze presentie maakt het voor jou makkelijker stappen te maken, ook omdat ze op een dieper niveau worden ‘aangenomen’.

Individuele sessies
In de individuele sessie(s) kunnen we je persoonlijke verliessituatie verder uitdiepen. De individuele sessie(s) kan/kunnen de vorm hebben van een gesprek, maar we kunnen ook een opstelling doen, of een lichaamsgerichte oefening. Samen met de begeleiders ga je op zoek naar wat je verder kan helpen.

Massages
Uniek aan onze retraite is de mogelijkheid tot het krijgen van een ontspanningsmassage (Connective Tissue Therapy of Californien Massage), die je kan helpen bij het loslaten of laten stromen van vastzittende emoties.

Ruimte voor reflectie
In de retraites is bewust gekozen voor  voldoende vrije ruimte voor jou. Dit geeft je de mogelijkheid tot reflectie van alles wat er is aangereikt en aangeraakt. De ervaringen of ontdekkingen kun je overdenken, doorvoelen of verder verinnerlijken. Je kunt even helemaal de tijd voor jezelf nemen. We hebben eventueel ook (verdiepende) opdrachten voor je om aan een specifieke vraag te werken. De omgeving nodigt uit om te wandelen of te fietsen.

Tijdens de retraite zijn wij, Maartje en Els, te allen tijde op de locatie aanwezig voor jou.

Locaties
Nederland & Frankrijk

Nazorg
Twee tot vier weken na de vijfdaagse retraite nemen we contact met je op en bespreken we met je  hoe je je voelt en hoe het is gegaan na thuiskomst. Het is mogelijk de nazorg af te stemmen op jouw individuele wensen.

Prijzen
De prijzen verschillen per locatie.
Prijs retraite in Nederland.
Prijzen retraite in Frankrijk

In het kader van de wet Poortwachter is het mogelijk dat je werkgever extern gespecialiseerde hulp vergoedt. Je kunt met je werkgever en/of arbo arts overleggen of rouwbegeleiding tot de mogelijkheden behoort.

Meer informatie?
Voor nadere informatie of deelname: vul onderstaand contactformulier in; wij bieden je tevens de mogelijkheid tot een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.  Voel je vrij om een gesprek met één van ons te plannen! Vermeld ook je telefoonnummer dan kunnen wij jou bellen.

Voor data  zie: Agenda