Rouwretraite

In een mooie rustige en natuurlijke omgeving, waar de dagelijkse beslommeringen ver weg zijn, waar gezorgd is voor een fijn bed en heerlijke maaltijden, daar ontstaat ruimte. Ruimte voor jou. Voor de 5-daagse retraite verblijf je in een werkelijk prachtige lokatie in Olst, zeer verzorgd. Warm en sfeervol ingericht. Je krijgt een eigen kamer met eigen sanitair (douche en toilet) . Een rouwretraite geeft je de mogelijkheid om door middel van liefdevolle aandacht stappen te zetten in je rouwproces en helpt je jouw individuele kracht te (her)vinden. De kracht die nodig is om verder te komen in dit proces en met jouw leven. We werken in een kleine en intieme setting zodat er veel individuele aandacht kan zijn.

5-daagse retraite in Olst (Overijssel):
De  retraite vindt onderdak in Hoeve Wetermans in Olst. Zie www.hoevewetermans.nl   De hoeve ligt in Salland aan het Hanzebos. Je krijgt als deelnemer een heerlijke eigen kamer met sanitair (eigentijds en nieuw). De boerderij is sfeervol ingericht.
Onder professionele begeleiding van Maartje en Els vinden er zowel individuele gesprekken als groepsgesprekken plaats. De groepsgesprekken helpen bij (h)erkenning van de moeilijke periode waar je in zit of doorheen bent gegaan. De verhalen van anderen kunnen hel(p)end zijn voor jou en van betekenis zijn voor een ander. We maken gebruik van verschillende technieken zodat er een duidelijke struktuur en kader is. Zo gaan we o.a werken met een autobiografische schrijfopdracht, beeldend werken, onderzoeken en ontdekken van en via jouw eigen thema’s. Symbolen spelen een rol. We doen ontspanningsoefeningen,geleide meditaties, gaan naar buiten. We maken gebruik van symbolen, rituelen en de natuur om ons heen, om je te helpen stappen te zetten in je proces en weer in verbinding te komen met je eigen kracht. Uniek aan onze retraite is de mogelijkheid tot het krijgen van een massage (Connective Tissue Therapy), die je kan helpen bij het loslaten of laten stromen van vastzittende emoties.

In de individuele gesprekken kunnen we je persoonlijke verliessituatie verder uitdiepen. Samen met de begeleiders ga je op zoek naar wat je verder kan helpen.

Verder is er voldoende ruimte om zelf in te vullen zodat je alles wat je is aangereikt daadwerkelijk bewust kunt worden en kunt laten bezinken, even tijd voor jezelf te nemen. De omgeving nodigt uit om te wandelen of te fietsen.

Tijdens de retraite zijn wij, Maartje en Els, te allen tijde op de locatie aanwezig voor jou.

5-daagse retraite in Sequeux in Frankrijk
We organiseren ook retraites op een prachtige locatie in het Franse Serqueux. Dit ligt in Noordoost Frankrijk, 6 uur rijden vanaf Utrecht. De locatie is ookferme-homepage4 eenvoudig met de trein te bereiken. Ferme de la Rochelle ligt in een stille vallei in het gebied de Haute Marne en zal voor vijf dagen een rustige en mooie locatie zijn om aandacht te geven aan je rouw. Door middel van gesprekken en creatieve en meditatieve methoden helpen wij jou om weer verbinding te maken met de kracht in jezelf. Even weg van alles om terug bij jezelf te komen. Je rouw gaat niet op vakantie, die neem je mee, waar je ook gaat. Op deze plek kan ontspanning en verzorging samengaan met aandacht geven aan je rouw. We hebben een mooi programma waarbij er een evenwicht is tussen aktiviteiten en vrije tijd. Voor meer info over de lokatie,volg deze link : Ferme de la Rochelle

Nazorg

Bij de 5-daagse retraite hoort ook een stukje nazorg. Twee tot vier weken na de retraite nemen we contact met je op en bespreken we met je  hoe je je voelt en hoe het is gegaan na thuiskomst. Het is ook mogelijk de nazorg af te stemmen op jouw individuele wensen.

Voor data en prijzen zie: Agenda

#rouwvakantie #rouwbegeleiding #verlies #ondersteuning bij rouw